Nibud ondersteunt professionals

Winkelwagen
0

Geen producten

Ouderavond 'Hoe leer je kinderen omgaan met geld?'

Wilt u als gemeente, school of bedrijf, ouders extra hulp bieden bij de financiële opvoeding? Doneer een Nibud- ouderavond!

€ 504,13
Locatie eigen locatie
Duur 60 minuten

Doneer een workshop en help ouders

Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook zeker voor omgaan met geld. Maar hoe pakt u dat als ouder aan? Een zoon of dochter kan behoorlijk onder druk staan door vrienden en media. Wat kunt u als ouder doen om dit goed te begeleiden zodat uw kind straks beter voorbereid keuzes gaat maken?

Voor de basisschool: hoe leer je als ouder je kind verantwoord om te gaan met geld? Klopt het dat vriendjes meer zakgeld krijgen en welke afspraken maak je over belkosten? Met informatie en tips voor ouders over financiële opvoeding, waarbij we ingaan op onder andere zakgeld, omgaan met reclame, uitkomen met je geld, sparen en klusjes in huis.

Tijdens de ouderavond voor de middelbare school krijgen ouders informatie over de volgende onderwerpen: zak- en kleedgeld, omgaan met reclame, uitkomen met je geld, lenen en sparen, bijbaantjes en bankzaken. 

Wilt u als gemeente, school of bedrijf, ouders extra hulp bieden bij de financiële opvoeding van basisschoolkinderen of middelbare scholieren? Doneer een Nibud- ouderavond!

Aanbieding Week van het geld

Van 10 t/m 14 maart 2014 organiseert Wijzer in geldzaken de vierde editie van de Week van het geld

Logo Week van het geld

In het kader daarvan bieden het Nibud en Wijzer in geldzaken de Nibud-ouderavond nu aan voor slechts 375 euro (incl. Btw) (normale prijs 610 euro).

Voorwaarden:

  • Gids voor financieel opvoedenVoor de eerste 25 bestellers
  • De actie loopt t/m 14 maart 2014
  • De ouderavond vindt uiterlijk 30 juni 2014 plaats
  • In plaats van de korting kunt u ook kiezen voor 40 gratis exemplaren van de Gids voor financieel opvoeden. Vermeld in uw aanvraag dat u gebruik wilt maken van deze aanbieding en of u kiest voor de korting of de gidsen.
  • Voor aanmelden of meer informatie neem contact op met het Nibud opleidingssecretariaat: opleidingen@nibud.nl, 030-23 91 392.

Een avond vol tips en discussie

De ouderavond geeft ouders de kans om onder leiding van een Nibud-spreker van gedachten te wisselen over de financiële opvoeding van hun kinderen. De ouderavond duurt 60 minuten en kost € 610,- exclusief reiskosten. Financiële opvoeding is voor het Nibud een belangrijk thema als het gaat om financiële zelfredzaamheid. Met de Nibud-ouderavond biedt het Nibud al heel veel jaren een een succesvol interactief en bewezen programma.

Wilt u ouders van extra informatie voorzien? Dan adviseren wij om na afloop de Gids voor financieel opvoeden mee te geven. Deze praktische gids voor ouders over financiële opvoeding sluit goed aan bij de onderwerpen die worden besproken tijdens de ouderavond.

Leerresultaten

  • U biedt ouders extra hulp bij de financiële opvoeding van hun basisschoolkinderen door hen te laten zien hoe zij hun kinderen kunnen leren verantwoord met hun geld om te gaan.
  • Ouders hebben informatie en tips over financiële opvoeding ontvangen, met als onderwerpen onder andere zakgeld, omgaan met reclame, uitkomen met je geld, sparen en klusjes in huis.

Meer informatie of vragen?

Neemt u dan contact op met het Nibud opleidingssecretariaat: opleidingen@nibud.nl, 030-23 91 392. Geef aan of het gaat om een avond op een basisschool of een middelbare school.

Uit de praktijk

Trainster Micha Aarts was namens het Nibud op een basisschool waar een ouderavond werd georganiseerd over het thema: 'Goed met geld, over financiële opvoeding'. Ouders deelden daar allerlei ideeën en tips, maar de rol van Sinterklaas... dat bleek een lastige!


Het Nibud is het enige onafhankelijke instituut in Nederland dat al 35 jaar onderzoek doet naar financieel gedrag van consumenten. Al deze kennis zit verwerkt in onze trainingen. Onze Nibud-methoden zijn bewezen succesvolle preventietechnieken ter voorkoming van financiële problemen. Met een training van het Nibud krijgt u de meest actuele inzichten op het gebied van uitgavencijfers, bestedingspatronen en competenties voor financiële zelfredzaamheid.

Ouderavond 'Hoe leer je kinderen omgaan met geld?'

030 - 2391 350

We denken graag met u mee