Omgaan Met Geld 2015

Cursusmateriaal Omgaan met geld

Bestel nu het cursusmateriaal 2016 en ontvang begin maart de 2017 versie gratis!

€ 202,48 Excl. BTW

Bewezen effectief

De cursus Omgaan met geld heeft zich bewezen als effectief middel om cliënten financieel zelfredzamer te maken. Daardoor kunnen schulden mogelijk worden voorkomen. Het cursusmateriaal is gebaseerd op de Nibud-competenties voor Omgaan met geld en modulair van opzet zodat de inhoud kan worden afgestemd op de deelnemers.

U kunt nu zelf deze cursus geven aan uw eigen inwoners of cliënten, waarbij het Nibud u toestemming geeft het cursusmateriaal te verdelen onder uw cursisten. Met dit gebruiksrecht kunt u in uw organisatie zo veel budgetcursussen geven als u wilt.

PDF-formaat

Naast de pdf van het cursusmateriaal voor de deelnemers - het Werkboek Omgaan met Geld 2016 - ontvangt u ook de bijbehorende docentenhandleiding als pdf.

Preview

 

 

Kennis en zelfvertrouwen bij deelnemers

Een cursus Omgaan met geld is een uitstekend middel om te werken aan het voorkomen van schulden bij cliënten. De deelnemers vergroten tijdens de bijeenkomsten hun kennis over rondkomen en hun financiële zelfredzaamheid op basis van de Nibud-competenties. Ze leren doelen te stellen en gaan ander financieel gedrag vertonen. Gewoontegedrag wordt doorbroken.

Maar veel belangrijker is het dat zij - vaak voor het eerst - in aanraking komen met lotgenoten. Dat werkt drempelverlagend en men herkent zichzelf in de verhalen van anderen. Dat stimuleert om met de eigen situatie aan de slag te gaan.

Het uiteindelijke resultaat van de cursus is misschien niet dat alle financiële problemen zijn opgelost, maar wel dat deelnemers het zelfvertrouwen hebben dat zij hun problemen kunnen aanpakken en hoe ze dat kunnen doen. U kunt de cursus Omgaan met geld direct inzetten in uw preventieactiviteiten.

Inhoud cursusmateriaal

De cursus bestaat uit 11 modules. Daarnaast zijn er 4 aanvullende modules over specifieke onderwerpen. In de pdf die u ontvangt, zitten al deze modules. In de Docentenhandleiding krijgt u toelichting hoe u de diverse modules kunt inzetten. 

11 basismodules

 

4 aanvullende modules

Inkomsten en uitgaven   Geld & Relatie
Kasboek   Wisselende inkomsten
Administratie op orde   Kinderen en geld
Uitkomen met je inkomen   Plussen en minnen
Haal je voordeel!    
Schulden oplossen    
Slimme bespaartips    
Omgaan met aanbiedingen    
Verleidingen de baas    
Verzekeren, sparen, lenen    
Volhouden! Plan van aanpak    

Bestel nu het cursusmateriaal 2016 en ontvang begin maart de 2017 versie gratis!

030 - 2391 350

We denken graag met u mee

Nibud ondersteunt professionals