Nibud-coach voor werkgevers

Nibud-coach voor werkgevers

Help uw werknemers die in de financiële problemen raken

Prijs op aanvraag

Vier op de vijf bedrijven heeft personeel met geldproblemen, zo blijkt uit het Nibud-rapport 'Financiële problemen op de werkvloer'. De kosten daarvan lopen zo hoog op dat steeds meer bedrijven besluiten zelf hun personeel te helpen bij het oplossen van de financiële problemen. De Nibud-coach voor werkgevers ondersteunt u daarbij.

Een coachingstraject Nibud-coach

De Nibud-coach voor werkgevers werkt via een kortdurend en intensief coachingstraject met als doel een oplossing te zoeken voor de financiële situatie van de betreffende medewerker. Het traject omvat de volgende fasen:

  • Inventarisatiefase: gesprek van ongeveer twee uur bij de medewerker thuis.
  • Adviesfase: de Nibud-coach schrijft een adviesrapport met plan van aanpak voor de werkgever.
  • Begeleidingsfase: begeleiden van de medewerker door de Nibud-coach.

Voor wie?

De Nibud-coach voor werkgevers is er voor alle medewerkers met financiële problemen. Wel moet de werkgever altijd de aanvraag doen en de kosten voor zijn rekening nemen. Een medewerker kan dus niet rechtstreeks de Nibud-coach benaderen. Niet alleen medewerkers met lopende financiële problemen kunnen worden geholpen, maar ook medewerkers die financiële problemen dreigen te krijgen of die willen weten of op financieel gebied alles goed is geregeld.

Wie zijn de Nibud-coaches voor werkgevers?

De speciaal opgeleide Nibud-coaches werken samen binnen de coöperatie Sammen. Er zijn zes Nibud-coaches, waarmee landelijke dekking gewaarborgd is.

Alle Nibudcoaches zijn gecertificeerd voor KIWA SHV3 Budgetcoaching (pdf).

Een Nibud-coach inschakelen?

Neem contact op met Gusta Ripken, via (030) 239 13 92. U kunt ook uw vraag stellen of informatie aanvragen via het contactformulier. Wilt u worden teruggebeld, geeft u dat dan op het formulier aan. Een Nibud-coach neemt dan binnen twee werkdagen contact met u op.

Of download voor meer informatie de brochure (pdf)

030 - 2391 350

We denken graag met u mee

Nibud ondersteunt professionals