Nibud-agenda 2018 op maat

Nibud-agenda 2018 op maat

Minimale afname 1000 stuks, vanaf € 7.000,- (excl. 21% btw).

Prijs op aanvraag

Nu vast bestellen: de Nibud-agenda 2018

 • Mix van Nibud-informatie én uw eigen boodschap
 • Succesvol concept voor preventie van armoede en schulden
 • Leuk cadeau voor uw doelgroep

De Nibud-agenda 2018: Grip op genoeg tijd en geld

Aan het einde van het geld een stukje maand over?
Weer niet genoeg! Dat is nou net wat gemeenten niet willen: zij vinden dat hun inwoners genoeg geld moeten hebben om mee te kunnen doen in de samenleving. Daar zetten ze hun beleid op in. Maar wat is genoeg? Met deze agenda kunnen gebruikers aan de hand van maandinkomsten en -uitgaven goed checken wat genoeg is. Daarmee kunnen zij hun begroting aanpassen, hebben zij beter overzicht en kunnen zij beter rondkomen. Centraal in deze agenda staan inzichten uit gedragswetenschappen en de Nibud vuistregels voor gezond financieel gedrag: Check, Plan, Spaar.

Of aan het einde van de maand nog een stukje geld nodig?
Een jaar lang geven we gebruikers praktische tips en adviezen om een plan te maken en uit te voeren. Zo krijgen zij inzicht in hun inkomsten en uitgaven. Per maand is steeds duidelijk welke inkomsten en uitgaven gepland staan. Zoals contributies van sportclubs, kopen van kleren en vakantiegeld. Of bijvoorbeeld overstappen naar een andere zorgverzekering in december. Allemaal geldposten die mensen aan kunnen zien komen, kunnen plannen, en budgetteren. Zo houden ze aan het eind van de maand nog eens stukje geld over.

Maatwerk voor uw organisatie

Bij het Nibud kunt u deze agenda op maat voor uw gemeente of organisatie laten maken. Uw eigen boodschap (bijvoorbeeld details over lokale regelingen) wordt dan tussen de Nibud-pagina’s geplaatst. Zo komt uw informatie dichtbij een doelgroep die niet altijd makkelijk te bereiken is.

U bent mede-afzender van dit nuttige, mooi vormgegeven en low-budget cadeau dat, zoals de ervaring inmiddels heeft geleerd, voor de ontvanger van grote waarde is.

U kiest hoe groot uw eigen aandeel is, zie onderstaande opties. Het Nibud adviseert hierbij.

 • Optie 1 –Nibud-agenda 2018 met omslag én 5 pagina’s binnenwerk op maat
 • Optie 2 –Nibud-agenda 2018 met omslag én 17 pagina’s binnenwerk op maat 

Esther Pauel, gemeente Haarlem: ‘Uitkomen met je inkomen is lastig. Steeds meer mensen moeten met minder geld rondkomen. Rondkomen en voorkomen dat je schulden maakt, vraag wat van ieders creativiteit. Om grip te houden op je geld is het noodzakelijk om inzicht en overzicht te hebben; de Nibud-agenda is hierbij een goede ondersteuning. Met de tips en trucs en de mogelijkheden om je uitgaven goed te plannen, is rondkomen met je inkomen mogelijk!’

Optie 1 – Nibud-agenda 2018 met omslag én 5 pagina’s binnenwerk op maat.

Kenmerken

 • Uw logo op de cover van de Nibud-agenda 2018
 • 2 pagina’s: Voorwoord van uw wethouder
 • 3 pagina’s : Overzicht regelingen en voorzieningen, overzicht hulpinstanties, verwijzing naar eigen Geldplannen. Bijvoorbeeld gemeentelijke regelingen, doelgroep specifieke regelingen, info over wijkteams, gemeentelijke kredietbank, etc.…

Prijsindicatie

 • 1000 stuks: € 7.000,- (excl. 21% btw)
 • 2000 stuks: € 13.000,- (excl. 21% btw)
 • 3000 stuks: € 18.000,- (excl. 21% btw)
 • Minimale afname: 1.000 stuks

Uit de praktijk

Regina Koudijs, gemeente Zwolle: ‘We geven de agenda als cadeau aan cliënten die een budgetcursus volgen. Aan cliënten die instromen in Budgetbeheer én aan cliënten die uitstromen uit Budgetbeheer. Een praktisch en zinvol cadeau met leuke budgettips en bespaartips én een leuk naslagwerk. De plaatselijke gemeentelijke informatie maakt het voor cliënten nog interessanter. Omdat ze zo weten wat er in hun gemeente te halen is! Veel mensen weten dat gewoon niet. Ook geeft het voorwoord van de wethouder aan, dat het de aandacht heeft van de plaatselijke politiek’.

Optie 2 –Nibud-agenda 2018 met omslag én 17 pagina’s binnenwerk op maat

Kenmerken

 • Uw logo op de cover van de Nibud-agenda 2018
 • 2 pagina’s: Voorwoord van uw wethouder
 • 15 pagina’s: Overzicht regelingen en voorzieningen, overzicht hulpinstanties, verwijzing naar eigen Geldplannen. Bijvoorbeeld gemeentelijke regelingen, doelgroep specifieke regelingen, info over wijkteams, gemeentelijke kredietbank, etc.…
 • Uw informatie wordt verspreid door de gehele agenda aangeboden. De gebruiker komt steeds opnieuw in aanraking met informatie van de gemeente. 

Prijsindicatie

 • 1000 stuks: € 8.000,- (excl. 21% btw)
 • 2000 stuks: € 15.000,- (excl. 21% btw)
 • 3000 stuks: € 21.000,- (excl. 21% btw)
 • Minimale afname is 1.000 stuks

Uit de praktijk

Nadia Mahdaoui, gemeente Voorschoten, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar: ‘Inwoners krijgen op een aansprekende, toegankelijke manier elke dag tips om nog beter aan de slag te gaan met hun geld. Een aanmoediging dus om met de financiën aan de slag te gaan! En om te laten weten dat er hulp voorhanden is bij de gemeenten voor wie er zelf niet uitkomt. Deze actie was een groot succes. Vandaar we de agenda al 2 jaar hebben gemaakt’.

Enthousiast?

Sluit een lokale Nibud-agenda ook aan bij de preventiedoelen die uw gemeente wil bereiken? Kunnen uw inwoners zo’n steun in de rug gebruiken? Neem dan contact op met Anne-Mart Kuipers, ze staat in de startblokken om samen aan de slag te gaan.

Maak uw wensen voor eind juni a.s. aan haar bekend. Eerder mag natuurlijk ook. Dan weet u zeker dat u de agenda op tijd in huis heeft en dat u profiteert van de aantrekkelijke prijs.

030 - 2391 350

We denken graag met u mee

Nibud ondersteunt professionals