Money Mindsets

Money Mindsets

Alles over jongeren en geld

Gratis

Er bestaan nog veel vragen over de motivaties en redenen achter het geldgedrag van jongeren: waarom geeft de één meer uit dan de ander? Hoe financieel zelfredzaam zijn jongeren en hoe kunnen we ze hierin ondersteunen?

Met het MoneyMindsets-model (ontwikkeld door YoungWorks en Motivaction)  kan de houding van jongeren tussen de 12 en 25 jaar ten opzichte van financiën en hun financiële toekomst, zo nauwkeurig en inzichtelijk mogelijk in kaart worden gebracht. Zo kunnen we ontdekken wat er achter de denkbeelden, houding en het gedrag van jongeren op geldgebied schuilgaat en hoe die achterliggende motieven en waarden tot een grotere financiële zelfredzaamheid kunnen leiden.

Motivaties achter geldgedrag

Geld is een dankbaar thema en er wordt regelmatig onderzocht hoe jongeren met geld omgaan. Er is dan ook veel informatie beschikbaar over de bestedingspatronen, inkomsten en het leengedrag van jongeren. Over de motivaties en redenen áchter het geldgedrag van jongeren is minder bekend. Waarom geeft de één meer uit dan de ander? Hoe financieel zelfredzaam zijn jongeren tegenwoordig en hoe kunnen we ze hierin ondersteunen?

Voor professionals in het onderwijs

Deze publicatie helpt professionals meer inzicht te krijgen in jongeren en hun bestedingsgedrag, zodat zij op hun beurt jongeren weer kunnen ondersteunen in hun vergroten van hun financiële zelfredzaamheid.

030 - 2391 350

We denken graag met u mee

Nibud ondersteunt professionals