Lezing Grip op mijn hypotheeklasten

Lezing Grip op mijn hypotheeklasten

Inzicht en perspectief voor nu en straks

Locatie eigen locatie
Duur In overleg
€ 950,00 Excl. BTW

Hoe staat het met de hypotheek?

Is en blijft mijn hypotheek betaalbaar? Deze vraag houdt veel mensen bezig. Met de lezing ‘Grip op mijn hypotheeklasten’ kunt u consumenten met een eigen woning en een hypotheek inzicht en perspectief bieden. De lezing zoomt in op vragen als: hoe sta ik ervoor? Is er actie vereist? En zo ja, wanneer en welke actie dan? Ook worden handvatten aangereikt om de financiële situatie te verbeteren en worden tips gegeven om grip te houden op de financiën.

De lezing is ook geschikt voor professionals (hypotheekadviseurs, bankmedewerkers, relaties van banken, makelaars) die als doel hebben klanten bewust te maken van de mogelijkheden om hypothecaire problemen te voorkomen en tijdig op te lossen.

Noodzaak van inzicht

Waarom deze lezing? Een groot aantal Nederlanders heeft een hypotheek waarvan de waarde hoger is dan die van hun woning: de hypotheek staat onder water. Anderen hebben een veranderende woonwens: bijvoorbeeld een groter of kleiner huis. Wat de hypotheeksituatie of woonwens ook is, veel consumenten willen weten hoe ze ervoor staan en wat de (on)mogelijkheden zijn voor de toekomst. Ook de schuldenproblematiek in Nederland neemt al jaren toe. Er zijn inmiddels bijna een miljoen huishoudens met (een risico op) problematische schulden.

Voor wie?

De lezing is bedoeld voor consumenten met een eigen woning en hypotheek en voor professionals (hypotheekadviseurs, bankmedewerkers, relaties van banken, makelaars) die zich tot doel hebben gesteld klanten bewust te maken van de mogelijkheden hypothecaire problemen te voorkomen en tijdig op te lossen. De lezing kan plaatsvinden in opdracht van bijvoorbeeld banken, gemeenten of brancheverenigingen op de woning- en hypotheekmarkt die woningbezitters willen helpen om grip op hun hypotheek te houden.

Inhoud

  • Hoe staat het met uw hypotheek, oplossingen en vervolgstappen
  • Risico's van een hypotheek: nu, straks en later
  • Handvatten om financiële situatie te verbeteren
  • Praktische tips en trucs

Wanneer?

De lezing vindt plaats op een door de opdrachtgever zelf gekozen locatie en moment.

Meer informatie of vragen?

Neemt u dan contact op met het Nibud opleidingssecretariaat: opleidingen@nibud.nl, 030-23 91 392.

Het Nibud is het enige onafhankelijke instituut in Nederland dat al 35 jaar onderzoek doet naar financieel gedrag van consumenten. Al deze kennis zit verwerkt in onze trainingen. Onze Nibud-methoden zijn bewezen succesvolle preventietechnieken ter voorkoming van financiële problemen. Met een training van het Nibud krijgt u de meest actuele inzichten op het gebied van uitgavencijfers, bestedingspatronen en competenties voor financiële zelfredzaamheid.

030 - 2391 350

We denken graag met u mee

Nibud ondersteunt professionals