Training:'Helpen grip op geld te krijgen'

Helpen grip op geld te krijgen

Training voor vrijwilligers

Prijs op aanvraag

Training voor vrijwilligers: 'Helpen grip op geld te krijgen'

Het Nibud heeft samen met vrijwilligers en deskundigen uit het werkveld een opleidingsaanbod ontwikkeld dat aansluit op de behoeften van vrijwilligers en gemeenten. Deze opleidingen wordt in company gegeven en voor uw vrijwilligers op maat gemaakt.

Voor de beginnende vrijwilliger die mensen thuis helpt met hun geldzaken en administratie heeft het Nibud de training ‘Helpen grip op geld te krijgen’ ontwikkeld. Deze eendaagse training is ook in combinatie met andere trainingen te volgen.

Wat komt aan bod?

 • Wat is budgetteren?
 • Hoe helpt u de hulpvrager met budgetteren?
 • Vier stappen grip op geld
 • Werken vanuit de Nibud-competenties financiële zelfredzaamheid
 • Bepalen van de mate van financiële zelfredzaamheid van hulpvragers
 • Omgaan met emoties; wat is uw rol?

Naast praktische handvatten en budgettools is er tijdens deze trainingen aandacht voor de rol, de houding en de grenzen van de vrijwilliger. De training wordt gegeven voor een groep van maximaal 20 vrijwilligers.

  Reacties van deelnemers

  'De workshop Helpen grip op geld te krijgen is door iedereen als bijzonder positief ervaren. Na afloop van de training had iedereen een grote glimlach op zijn of haar gezicht en dat is wat ons betreft volledig terecht, gezien deze Nibud-training. Micha Aarts heeft haar rol als trainer en begeleider uitstekend vervuld'.
  Humanitas Thuisadministratie Zoetermeer

  'Interessante cursus als ondersteuning van de functie van vrijwilliger thuisadministratie'.
  Humanitas, deelnemer Karijn Walsh

Informatie en contact

Voor meer informatie over of het inplannen van de cursus kunt u contact opnemen: Secretariaat opleidingen: 030 - 23 91 392, of via het contactformulier Nibud Opleidingen

030 - 2391 350

We denken graag met u mee

Nibud ondersteunt professionals