Geldkrant op maat

Geldkrant op maat

Een krachtig preventiemiddel voor uw inwoners of cliënten

Prijs op aanvraag

‘Maakt geld gelukkig? De meningen hierover lopen nogal uiteen, dat zult u wel herkennen. Bij het Nibud hebben we bewijs voor zowel het één als het ander, dus wij hebben het antwoord ook niet. Maar wat we wel weten: géén grip op geld maakt ongelukkig en onrustig..’

Dit zijn de eerste regels van het openingsartikel van de Geldkrant die het Nibud met de gemeente Maastricht maakte. De gemeente heeft de krant huis-aan-huis verspreid onder haar ruim 122.000 inwoners.

Bekijk de preview van de Geldkrant Maastricht

 

 

Waarom de Geldkrant?

De Geldkrant is een goed medium om op een laagdrempelige, aansprekende en aanmoedigende manier de lezer aan te zetten tot het op orde krijgen en houden van zijn financiële zaken. Om de lezer te laten weten dat er hulp voorhanden is als dat nodig is. Want dat geeft -financiële- rust. In deze praktische uitgave doorlopen we met de lezer een aantal stappen om zelf grip op geld te krijgen én te houden. En op de achterkant staat de kindergeldkrant, want jong geleerd blijft ook hier oud gedaan.

Naast Maastricht hebben we samengewerkt aan een speciale editie van de Geldkrant met onder andere Groningen, Almere, Den Haag en Zeist.

4 stappen grip op geld

De Geldkrant volgt de het 4-stappen-grip-op-geldplan, een praktische 'vertaling' van de Nibud Methode van Budgetteren en de Nibud competenties voor financiële zelfredzaamheid. In de Geldkrant Zeist is dit bijvoorbeeld vertaald naar o.a. de volgende onderwerpen:

  • Ik moet hoognodig eens mijn administratie op orde brengen
  • Zouden wij geen recht hebben op financiële ondersteuning?
  • En waar moeten we dan zijn?
  • Pfff… ik zou graag eens een overzicht hebben over wat er binnen komt en wat eruit gaat
  • Ai, we komen geld tekort. Hoe kunnen we besparen?
  • Kunnen wij zelf ons schuldprobleem nog oplossen?
  • Of hebben we hulp nodig?
  • Hoeveel zakgeld kan ik vragen?

Een standaard ‘maatwerk’- uitvoering

Bij dit vernieuwde ontwerp hebben we gekozen voor een standaard ‘maatwerk’-uitvoering waaraan zowel de klant als het Nibud redactionele bijdragen en beeldmateriaal leveren. Nadat we doel en doelgroep gezamenlijk hebben bepaald, spreken af wie welke content aanlevert. Zo houden we de productiekosten laag, waardoor de Geldkrant budgettair aantrekkelijk blijft, ondanks de maatwerk-uitvoering.

Ook een Geldkrant uitgeven?

Graag, want wij geloven echt dat dit ook een goede manier is om aansluiting te hebben met uw doelgroep. En wanneer het lukt om hiermee slechts enkele lezers weg te sleuren voor de poort van de schuldhulpverlening, of om een huisuitzetting te voorkomen, dan heeft u uw investering direct terugverdiend.

Bel of mail Anne-Mart Kuipers, productmanager Geldkrant

030 - 2391 350

We denken graag met u mee

Nibud ondersteunt professionals