Retouren en Garantie

Garantie

Onze artikelen moeten in een goede staat verkeren en bij normaal gebruik functioneren zoals u mag verwachten. Ook moeten deze voldoen aan de wettelijke bepalingen en overheidsvoorschriften die gelden op het moment dat u ze bij ons koopt. Wanneer u een artikel ontvangt waarbij dit niet het geval is, dan willen wij dit graag van u horen. U kunt dit bij ons melden door een e-mail te sturen naar info@nibud.nl of via het contactformulier in de Nibud webwinkel. Wij proberen binnen 5 werkdagen te reageren op uw bericht.

Klacht

Is uw artikel kapot gegaan of bent u niet tevreden? U kunt een klacht indienen. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar info@nibud.nl of via het contactformulier in de Nibud webwinkel. Wij proberen binnen 5 werkdagen te reageren op uw klacht.

Retourneren

U mag uw aankoop binnen 14 dagen kosteloos annuleren zonder dat u daarvoor een reden hoeft op te geven. Tijdens deze periode mag u datgene met het product doen wat redelijkerwijs nodig is om het product te beoordelen. U mag het product uitproberen zoals u dat ook in een fysieke winkel zou doen. Daarbij kunt u het product uit de verpakking halen, tenzij de verpakking een verzegeling bevat. Heeft u meer gedaan dan nodig was om het product te proberen, dan kunnen wij u daarvoor kosten in rekening brengen.

Uw recht om de aankoop te annuleren verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u, of een door u aangewezen persoon anders dan de vervoerder, het product in bezit heeft gekregen. Als u in één bestelling meerdere producten met verschillende levertijden heeft besteld, verstrijkt de termijn 14 dagen na de dag waarop u het laatste product heeft ontvangen.

Heeft u een aankoop gedaan waarbij een regelmatige levering van producten plaatsvindt, zoals bij onze abonnementen? In dat geval verstrijkt uw recht op annuleren 14 dagen na de dag waarop u, of een door u aangewezen persoon, het eerste product fysiek ontvangt.

Ziet u af van uw aankoop en wilt u de producten retourneren, dan heeft u 2 mogelijkheden:

1) Stuur een email naar info@nibud.nl . Vermeld uw naam, ordernummer en geef aan welk product u wilt retourneren. Na het versturen van deze mail, moeten wij het product uiterlijk 14 dagen na het versturen van deze email van u ontvangen.
2) U vult het herroepingsformulier in dat u per mail ontvangt als bijlage bij de orderbevestiging. De termijn om het ontbindingsrecht in te roepen is 14 dagen. U bent niet verplicht dit formulier in te vullen. U kunt ons ook een mail sturen, zie punt 1. Vult u het formulier in, dan graag het formulier bij uw retourzending toevoegen. U heeft tot 14 dagen na ontvangst van uw order, om de producten (en het herroepingsformulier) terug te sturen.
Wij vragen u het product zo veel mogelijk in de originele verpakking terug te sturen.

Uw retourzending kunt versturen naar:

Nibud Retour
Antwoordnummer 4208
3500 VD Utrecht

Terugbetaling

Als u de aankoop tijdig annuleert, ontvangt u alle betalingen, inclusief de leveringskosten voor de heenzending, zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen nadat u heeft geannuleerd terug. Wij mogen wachten met terugbetalen totdat wij de producten hebben ontvangen of u heeft aangetoond de producten te hebben teruggestuurd. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel waarmee u betaald heeft, tenzij u een andere methode met ons afspreekt.

Uitzonderingen

Het herroepingsrecht geldt niet voor:
-data, beeld- en geluidsdragers die verzegeld verzonden zijn en waarvan de verzegeling door u is verwijderd;
-e-books en andere direct geleverde digitale content, waarbij u heeft aangegeven direct de producten te willen ontvangen en heeft afgezien van het herroepingsrecht.

Nibud ondersteunt professionals