Hoe geef ik budgetteringslessen?

Hoe geef ik budgetteringslessen?

Driedaagse training: train-de-trainer. Hoe geef ik budgetteringslessen?

Locatie Op aanvraag
Duur 3 dagen
Prijs op aanvraag

Zelf een training geven

De driedaagse training Hoe geef ik budgetteringslessen? geeft u handvatten om zelf een cursus op te zetten voor uw cliënten. Uitgangspunt is de Nibud-cursus Omgaan met geld voor cliënten met een laag inkomen, maar ook alle andere Nibud-lesmethoden en -materialen komen aan bod. Hierdoor kunt u na de training een eigen cursus opzetten die aansluit bij uw doelgroep en waarin u werkt met de methoden en materialen die het best bij u of uw organisatie passen.

Wilt u cliënten leren uit te komen met hun inkomen, weerstand te bieden aan verleidingen of de administratie op orde te houden? Vaak blijkt een cursus Omgaan met geld een effectief middel om de schuldenproblematiek aan te pakken.

Voor wie?

De training is bedoeld voor iedereen die een cursus aan cliënten geeft of wil geven, zoals medewerkers van gemeenten, maatschappelijk werk, bureaus voor schuldhulpverlening, opvang van dak- en thuislozen, vrouwenopvang, Vluchtelingenwerk, gezinszorg, jeugdhulpverlening en penitentiaire inrichtingen.

"De cursus geeft je energie en heel veel handvatten om zelf lessen op te zetten en te geven"
(deelnemer Moniek van der Ploeg)

Inhoud

In deze training staat 'leren door doen' centraal. Na een theoretische inleiding gaat u aan de slag en maakt u een start met het opzetten van uw eigen cursus Omgaan met geld. U geeft een proefles aan uw medecursisten en uw vaardigheden als docent worden aangescherpt. De volgende onderdelen komen aan de orde:

 • Formuleren van doelgroep en leerdoelen.
 • Lesthema's en werkvormen.
 • Leerstijlen en didactische vaardigheden.
 • Cursusorganisatie en administratie
 • Nibud-lesmethoden en -materialen.

Leerresultaten

 • U kunt doelgroep en leerdoelen formuleren.
 • U bent op de hoogte van lesthema's en werkvormen, leerstijlen en didactische vaardigheden, cursusorganisatie en administratie, en Nibud-lesmethoden en -materialen.
 • U kunt zelf een cursus 'Omgaan met geld' opzetten.
 • U kunt zelf een cursus 'Omgaan met geld' geven.

Studiebelasting

Deze training bestaat uit 3 lesdagen. De studiebelasting naast de lesdag bedraagt 3-4 uur per week. De studiebelasting bestaat uit het lezen van achtergrondinformatie en/of een praktische huiswerkopdracht.

Docent: Natasja Popma, Micha Aarts, Robert Westphal

           Robert Westphal

Over de training

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Maximaal 15 deelnemers
 • Inbegrepen: Nibud-certificaat, deelnemerswerkmap (inclusief handouts, pen en rekenmachine), lunch (bij training van hele dag)
 • Deze training is ook in company mogelijk. Ook kan de training op uw wensen afgestemd worden.

Meer informatie of vragen?

Neemt u dan contact op met het opleidingssecretariaat: opleidingen@nibud.nl, 030-23 91 392.


Het Nibud is het enige onafhankelijke instituut in Nederland dat al 35 jaar onderzoek doet naar financieel gedrag van consumenten. Al deze kennis zit verwerkt in onze trainingen. Onze Nibud-methoden zijn bewezen succesvolle preventietechnieken ter voorkoming van financiële problemen. Met een training van het Nibud krijgt u de meest actuele inzichten op het gebied van uitgavencijfers, bestedingspatronen en competenties voor financiële zelfredzaamheid.

CRKBO geregistreerd  

Het Nibud is als opleidingsinstituut geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Hierdoor is een deel van de opleidingen die het Nibud aanbiedt aan professionals uitgezonderd van de BTW-plicht.

030 - 2391 350

We denken graag met u mee

Nibud ondersteunt professionals