Basistraining vrijwilligers: 'Helpen met de thuisadministratie'

Helpen met de thuisadministratie

Gratis training voor vrijwilligersorganisaties

Gratis

Groepsbijeenkomsten en individuele online lessen

Deze training geeft de startende vrijwilligers voldoende basis kennis en basisvaardigheden om de mensen die zij gaan helpen te kunnen ondersteunen op de weg naar financiële zelfredzaamheid.

'Blended learning'

De basistraining bestaat uit: 2 groepsbijeenkomsten en 8 individuele online lessen. Het voordeel van dit ‘blended learning’ is dat deelnemers het online deel kunnen volgen in hun eigen tijd.

Wat komt aan bod?

 • Groepsbijeenkomst start (van 3,5 uur): introductie van het speelveld en het delen van kennis
 • Individuele online lessen:
  - Les 1 Budgetteren
  - Les 2 Regelingen en besparen
  - Les 3 Competenties en financiële zelfredzaamheid
  - Les 4 Geld en emotie
  - Les 5 Financiële problemen
  - Les 6 Schulden en schuldhulpverlening
  - Les 7 Uw rol als vrijwilligers
  - Les 8 Aan de slag!
 • Groepsbijeenkomst eind (van 3,5 uur): verdiepingsslag en toepassing van het geleerde.

Eigen docent of Nibud-trainer

De training kan zowel door docenten van vrijwilligersorganisaties als door ervaren Nibud-trainers worden gegeven voor een groep van maximaal 20 vrijwilligers. Wilt u gebruikmaken van de expertise van een Nibud-trainer, zijn hier kosten aan verbonden (prijs op aanvraag).

Bij aanmelding voor deze basistraining 'Helpen met de Thuisadministratie' krijgt de docent een Nibud Docentenhandleiding met een Nibud PowerPointpresentatie en krijgen de deelnemers een inlogcode waarmee ze toegang krijgen tot de online lessen. Deze is 3 maanden geldig.

Ervaringen uit de praktijk

Marika de Jager, coördinator/welzijnsconsulent Wonen Plus Welzijn Hollands Kroon en Projectleider Noordkopvoorelkaar/zorgvrijwilligers poule 
"Wat een geweldige online training! Echt super vorm gegeven en heel erg informatief. Prachtig. Complimenten voor de makers. Ik heb het met plezier gevolgd en weer veel geleerd. Voor mij ook een goede basis om de begeleiding van de vrijwilligers vorm te geven."

Erik Dorst, SHV (SchuldHulpVrijwilligers) Goes
"
De reacties waren positief tot zeer positief. De deelnemers waardeerden de training met gemiddeld een 8+! Al met al kijken we terug op een intensieve maar geslaagde training. Het liep allemaal op rolletjes. We hebben veel kennis opgedaan die we in de praktijk van elke dag goed kunnen gebruiken en toepassen."

Informatie en contact

Voor meer informatie over of het inplannen van de cursus kunt u contact opnemen met het Nibud:

Deze training is tot stand gekomen in samenwerking met landelijke vrijwilligersorganisaties, zoals Humanitas, en met financiële steun van de Rabobank Foundation

030 - 2391 350

We denken graag met u mee

Nibud ondersteunt professionals