0

Geen producten

Money Mindsets

Money Mindsets

Alles over jongeren en geld

Gratis

Wat weet u over het geldgedrag van uw zoon of dochter?

Geldgedrag van jongerenGeld is een dankbaar thema en er wordt regelmatig onderzocht hoe jongeren met geld omgaan. Er is dan ook veel informatie beschikbaar over de bestedingspatronen, inkomsten en het leengedrag van jongeren. Over de motivaties en redenen áchter het geldgedrag van jongeren is minder bekend. Waarom geeft de één meer uit dan de ander? Hoe financieel zelfredzaam zijn jongeren tegenwoordig en hoe kunnen we ze hierin ondersteunen?

MoneyMindsets-model

Om antwoord te krijgen op deze vragen te krijgen ontwikkelden YoungWorks en Motivaction het MoneyMindsets-model. Hiermee kan de houding van jongeren tussen de 12 en 25 jaar ten opzichte van financiën en hun financiële toekomst in kaart worden gebracht. Zo ontdekken we wat er achter de denkbeelden, houding en het gedrag van jongeren op geldgebied schuilgaat en hoe die achterliggende motieven en waarden tot een grotere financiële zelfredzaamheid kunnen leiden.

Dit boekje helpt professionals, ouders en voorlichters meer inzicht te krijgen in jongeren en hun bestedingsgedrag, zodat zij deze jongeren kunnen ondersteunen in het vergroten van hun financiële zelfredzaamheid.

Rian de Vogel (43), Sittard over 'MoneyMindsets':
"Ik vond het vreemd om te zien dat mijn kinderen zo verschillend met geld omgaan. Mijn partner en ik hebben ze op dezelfde manier 'financieel opgevoed', maar toch zie ik bij Tom (16) heel ander gedrag dan bij Bart (13). Door dit boekje te lezen begrijp ik veel meer over de achtergrond van hun gedrag. Ze zijn alletwee andere geldtypen en vinden daarom andere dingen belangrijk!"

Meer inzicht in je geldzaken